Przepis na kuchnię według Pascala Brodnickiego.

Kuchnia to centrum domowego uniwersum. To tutaj lubimy przebywać najchętniej, rozwijać kulinarne pasje, niejednokrotnie w towarzystwie przyjaciół, sączyć aromatyczną kawę i układać plany dnia. Czy taka jest właśnie kuchnia Pascala Brodnickiego, stworzona w firmie Halupczok na jego indywidualne zamówienie? Przekonajcie się sami.

W kuchni Pascala ważne są odległości.

Mettre en place” to po francusku „położyć na miejsce”, a w odniesieniu do wnętrza, to ergonomiczne rozmieszczenie sprzętów w taki sposób, by wszytko co potrzebne mieć pod ręką. Ważne by na etapie planowania swojej kuchni, uwzględnić rozwiązania, które pozwolą z łatwością sięgnąć po niezbędne naczynia, przyprawy czy inne akcesoria przydatne podczas gotowania, i z równie dużą swobodą móc je odłożyć z powrotem. Decydując się na meble kuchenne na wymiar, zyskujemy możliwość stworzenia nowoczesnej kuchni, w której odległości, pomiędzy poszczególnymi stacjami przygotowywania posiłków, są ściśle dostosowane do potrzeb. W kuchni na wymiar jeden krok wystarczy by sięgnąć do szafy typu cargo po przyprawy, następnie do płyty grzewczej, na której stoi patelnia, a za chwilę do zlewozmywaka, by opłukać naczynie bez zbędnego wysiłku. Spersonalizowane odległości pomiędzy sprzętami, podobnie jak zachowanie tzw. trójkąta roboczego w ich układzie to „must have” każdej nowoczesnej kuchni na wymiar, także tej, w której gotuje na co dzień Pascal Brodnicki.

Kuchnia Pascala to przestrzeń zorganizowana.

Funkcjonalne szuflady z przegródkami to nieodzowny element porządkujący przestrzeń w kuchni Pascala Brodnickiego. Autorskie systemy segregujące marki Halupczok oraz maty antypoślizgowe zamontowane wewnątrz szuflad, pozwalają utrzymać sztućce i przybory kuchenne w ładzie oraz z łatwością sięgnąć po pożądaną w danej chwili rzecz. Dzięki temu, gotując w swojej kuchni na wymiar, Pascal ma możliwość zaoszczędzić czas, precyzyjnie wykonując każdą zaplanowaną czynność. Zobacz inne sprytne triki w aranżacji kuchni Pascala: https://www.youtube.com/watch?v=WNz6mWp6Qvw

Funkcjonalność to podstawa w kuchni Pascala.

Przemyślane ulokowanie poszczególnych sprzętów, sprzyja ergonomicznej pracy w każdej nowoczesnej kuchni. Zmywarka znajdująca się tuż obok głębokich szuflad, w których Pascal przechowuje naczynia, jest zaprojektowanym z góry zabiegiem. Umyte talerze i inne elementy zastawy, szybko i z łatwością, można odłożyć na swoje miejsce, nie tracąc przy tym ani minuty na zbędne, dodatkowe kroki. Bliskość spiżarni wypełnionej mnóstwem pojemnych szuflad i półek, zachowuje ergonomię ruchów, pozwalając harmonijnie przemieszczać się po kuchennym królestwie. Tak spersonalizowane rozwiązania trudno odnaleźć z meblach powstałych w drodze masowej produkcji. Decydujemy się wówczas na rozwiązania narzucone przez producenta, jedynie zbliżając się do swoich oczekiwań względem wnętrza. Spersonalizowany projekt kuchni Pascala, zakłada także wyspę kuchenną dopasowaną do kulinarnych potrzeb szefa kuchni. Począwszy od jej blatu roboczego, którego długość dopasowano do oczekiwań użytkownika. Precyzyjnie dobrany jego wymiar – 130 cm, daje swobodę kulinarnych działań, zaś przestrzeń z drugiej strony wyspy, dzięki temu, że pomieści kilka osób naraz, daje szanse gościom i przyjaciołom odwiedzającym Pascala, towarzyszyć mu podczas jego kulinarnych przedsięwzięć. Innym sprytnym rozwiązaniem jest ruchomy blat wyspy kuchennej- wysunięty za pomocą aplikacji w smartfonie lub pilota, zwiększa przestrzeń roboczą, odkrywając znajdującą się pod nim płytę grzewczą. https://meble-halupczok.pl/produkty/prestige-line/toscana/

Według Pascala „kuchnia musi być piękna, mieć duszę, ale najważniejsze- musi być praktyczna”. Poznaj inne propozycje funkcjonalnej kuchni na wymiar https://meble-halupczok.pl/pl/

Przepis na kuchnię według Pascala Brodnickiego.
5 (100%) 2 votes

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here